Obliczenie granicy
krzywy: lim (n−3√n3+3n+1)
n→∞
lim n√3n+1
n→∞
25 paź 11:02
krzywy: jezeli nie widac w drugim przykladzie potegi, to jest 3 do potegi n
25 paź 11:03
sushi_ gg6397228:
wzor skroconego mnozenia (a3−b3)=(a−b)(a2+ab+b2)
25 paź 11:04
sushi_ gg6397228:
potem rozbic na dwa pieriwastki (
√a*b=
√a*
√b)
n√3n= 3
25 paź 11:06
krzywy: w drugim przykladzie wyszla mi granica 3, natomiast z pierwszym nie moge sobie poradzic
25 paź 11:09
sushi_ gg6397228:
trzeba wzor skroconego mnozenia zapisac w postaci
25 paź 11:12
krzywy: ale mnie sprało

dzieki wielkie
25 paź 11:14