proszę o pomoc
misiek:
6 do −2 razy 1/36 do−3 =..
raz wychodzi mi 216 raz 1296 a raz 46656

już się sam pogubiłem
25 paź 09:34
+:
6−2*[6−2]−3=6(−2+6)=64
25 paź 09:49
misiek: nie rozumiem

skąd się wzieło [6−2]−3

co się stało z 1/36 do −3
25 paź 10:00
+: 6
−2=

? −
25 paź 10:03
misiek: co sie stało z 1/36 do −3
25 paź 11:31
Stachu: | 1 | | 1 | |
| = 6−2 ⇒( |
| )−3= (6−2)−3= 66 |
| 36 | | 36 | |
25 paź 11:39
25 paź 11:41
misiek: Tak dziękuję już do tego doszedłem do spowadzenia do tej samej podstawy wielkie dzięki
25 paź 11:46