matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
kon:
Znaleźć rzut v
w
wektora
v
= 2e
0
1
−e
0
2
+e
0
3
na oś wyznaczoną przez wektor
w
= e
0
1
+2e
0
2
−3e
0
3
24 paź 23:01
kon:
do góry
24 paź 23:25
kon:
(v◯w)*w
−6
v
w
=
=
= −
√
6
o to chodzi?
|v|
2
√
6
24 paź 23:41