matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jakos nie umiem
emil:
|x + 2| = 3
24 paź 22:19
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
24 paź 22:20
Vizer:
To jest podstawa podstaw...
https://matematykaszkolna.pl/strona/i4.html
24 paź 22:20
szymek:
|x+2| = 3 wartość bezwzględna zarówno z 3 i −3 jest równa 3 więc x + 2 = 3 i x + 2 = −3 x = 1 i x = −5
24 paź 22:27
Vizer:
Żadne
i
tylko
lub
!
24 paź 22:28