bardzo bardzo prosze o pomoc
smuuuuuutna: pewien zakad zorganizowal kolonie letnie dla 895 dzieci swoich pracownikow. Nad morzem
byo 85 dzieci wiecej niz w gorch a na Mazurach o 30 % mniej niz w gorach. ile dzieci
przebywalo na koloiach na Mazurach a ile w gorach?
13 mar 13:45
Poziom: x- dzieci w górach
x+85 - dzieci nad morzem
x-0.3x=0.7x - dzieci na mazurach
x+x+85+0.7x=895
2.7x=810
x=300
w górach 300dzieci
nad morzem 385 dzieci
na mazurach 210 dzieci
13 mar 14:16
smuuuuuutna: noga ze mnie


nie wiem co dalej
14 mar 16:11
tim: Smutna a co jeszcze chcesz?
14 mar 16:16
smuuuuuutna: nic juuz
14 mar 16:30
smuuuuuutna: :(
14 mar 16:31