zadanie na klasówke
Przemo: BARDZO PILNE

trapez równoramienny o podstawach 5cm i 11 cm oraz kącie ostrym 45 stopni obraca się wokół
krótszej podstawy. Oblicz objętość bryły.
24 paź 20:13
Przemo: BARDZO PILNE trapez równoramienny o podstawach 5cm i 11 cm oraz kącie ostrym 45 stopni obraca
się wokół krótszej podstawy. Oblicz objętość bryły.
24 paź 20:17
krystek: zrób rysunek i popatrz .Walec z wydrążonymi stożkami
24 paź 20:25
Przemo: nie rozumiem za bardzo
24 paź 20:26
Przemo: pomocy
24 paź 20:42
24 paź 20:49
Przemo: ts46stopni= r/3
r=3
Vwalca=πr
2*H
Vwalca=9π*11
Vwalca=99π
Vstozka=1/3πr
2*H
Vstozka=9π
V=99π−2*9π
V=81π
DOBRZE TO
24 paź 20:55
dero2005:
OK
24 paź 22:15