prosiłbym o rozwiązanie tego aby mozna było narysować wykres:)i podać dziedzine
alo: f(x)=5x+9/2−x
24 paź 19:56
ICSP: | 5x + 9 | |
| − x = 2,5x + 4,5 − x = 1,5x + 4,5 |
| 2 | |
24 paź 19:57
alo: to nie tak trzeba zrobić w odpowiedziach jest ze dziedzn a są wszystkie liczy rzeczywiste
oprucz 2 a zbiorem wszystkie rzeczywiste oprucz −5

Wiec to by nie grało z tym powyzej:(
24 paź 20:00
ICSP: ...
| 5x + 9 | |
| jak już nie piszesz z ułamkami to chociaż bierz w nawiasy |
| 2−x | |
| 5x + 9 | | 5x + 9 | | 5(x−2) + 19 | | 19 | |
| = − |
| = − |
| =− |
| − 5 |
| 2−x | | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
D : x ∊ R\{2}
24 paź 20:02
alo: dzieki
24 paź 20:08