wyzwanie dla mistzra
zielony:

Prosze o pomoc zadanie jest naprawde trudne wyliczam tylko
Trzeba obliczyc pole i obwod figuryi zaznaczone dlugosci
obliczylem jedynie h = 5
a b i c niewiem co wyjdzie
Prosze o pomoc
24 paź 19:55
keepfit: przecież to trapez równoramienny, wiec możesz już jego pole i obwód wyliczyć

P = ((8+13)*h)/2
Obw = 13+8+6+6 = 33
popatrz czy dobrze ten rysunek jest bo co nie gra chyba..
h z tw. Pitagorasa wychodzi h =
√27 = 3
√3
24 paź 20:40
aa: jakby był równoramienny tak jak na rysunku to tam gdzie 10 powinno być 8 + 3 = 11
coś pochrzanione
24 paź 20:45