prose o pomoc
kipek:

Prorze rzeby ktos mi pomugl
zad 1
obliczcie pole i obwud tego domku
zad 2
jakie wymiary ma bóda psa burka jesli jest 2 razy mniejsza?
dzieki za odpowiedzi sory za pismo dopiero sie ucze
24 paź 19:43
ICSP: Pom
ógł
24 paź 19:44
ICSP: żeby
24 paź 19:44
Jolanta: wzór na pole trójkata i na pole prostokata
24 paź 19:44
24 paź 19:45
ICSP: wypisuję
24 paź 19:45
ICSP: Proszę
24 paź 19:45
ICSP: obwód
24 paź 19:45
kipek: to byl taki zarcisz mysle ze sie udal
24 paź 19:46
ICSP: Buda
24 paź 19:47
Eta:
Nie mogę ... bo mam b
ul głowy od tych błęd
uf
24 paź 19:48
ICSP: To ja ci zaraz też zrobię żarcik

Cel:
Obliczyć pole i obwód domku
Obliczenia:
| | 1 | |
P = 0∫3 2dx + |
| 0∫2 2 dx |
| | 2 | |
Jak nigdzie sie nie pomyliłem to tak powinno być

Obliczenia nie są skomplikowane tak więc na pewno sobie poradzisz
24 paź 19:51
ehhh: hahahahaha
24 paź 19:52
ICSP: Eta dobre równania ułożone?
24 paź 19:56
zielony: ICSP to nie jest smieszne

ja tylko hcialem zadanie obliczyc

smutno mi ze mie tak traktujecie mam dopiero 7 lat
24 paź 19:57
ICSP: widać żarcik mi się nie udał
24 paź 19:58
Dominik: Ale sobie żarty robicie zamiast pomoc człowiekowi

A wiec obwód jest rowny:
pole prostokąta + pole trojkąta=
Pole prostokąta= 2*3=6
Pole trojkąta :
12*a*2
Obliczam a z twierdzenia Pitagorasa:
2
2+a
2=3
2⇒ a=
√5
Pole trojkata jest rowne=
12*
√5*2=
√5
Pole budy( trzeba dodac pole prostokata i trojkata)= 6+
√5
A obwod = 4*3 +2= 14
24 paź 20:01
Dominik: Widzicie chłopczyk ma dopiero 7 latek i chce się czegos nauczyc.. trzeba go za same chęci
pochwalic
24 paź 20:02
ICSP: Dominik to na dole ejst prostokątem tak?
W takim razie podstawa trójkąta jest równa bokowi tego prostokąta.
Z twoich obliczeń wnioskuję że:
2
√5 = 2

Pozdrawiam
24 paź 20:04
zielony juz rzólty:

dziekuje ci dominiczku napewno sie odwdziecze jak dorosne
24 paź 20:05
Dominik: To jeszcze lepiej bo nie trzeba z Pitagorasa korzystac>
A wiec bedzie tak:
P=2*3+ 12*2*2= 6+2=8
Obwód zostaje ten sam
24 paź 20:10
24 paź 20:10
Dominik: Słuchaj Ety, pewnie ma doświadczenie w tych sprawach
24 paź 20:11
zielony juz rzólty:
24 paź 20:15
Dominik: prosze bardzo
24 paź 20:17