Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych..
Arven:

Oblicz wartości wszystkich funkcji trygonometrycznych i podaj przybliżoną miarę wszystkich
kątów.
24 paź 19:24
krystek: A tu co trudnego ?
Tw Pitagorasa obl dł. przeciwprostokatne i liczysz
| | przypr na przeciw kąta α | |
sinα= |
| itd |
| | przeciwprostokątnej | |
24 paź 19:27
Arven: Chcę porównać czy dobrze zrobiłam...
2
2+4
2=c
2
4+16=c
2
c
2=20
c=
√20
24 paź 19:53
krystek: Tak z tym ,że √20=√4*5=...
24 paź 19:59
Arven: Jak oblicz kąty? Z tablic? To chyba wyjdą strasznie małe
24 paź 20:10