Matematyka, liczby
mm: 1) Cenę książki obniżono o 8% i teraz kosztuje ona 46 zł. Ile kosztowała przed obiżką?
2) Wymień liczby naturalne większe od √5 i mniejsze od √30
3) Zapisz liczby w kolejności rosnącej
a= 16 do potęgi 20
b= 8 do potęgi 30
c= 2 do potęgi 50
d= 4 do potęgi 30
4) Oblicz √32 + √18 + √18 − √162 =
5) Ile razy liczba a jest większa od b?
a= 2,4 * 10 do potęgi 23
b= 8* 10 do potęgi 19
6) Oblicz √2 : 1/16* 8 do potęgi −3* 3√4
7) Zapisz w postaci potęgi liczby 2 √√1/2
24 paź 19:21
Patka;): 1. x−8%x=46
x−0.08x=46
0,92=46
x=50 −odpowiedź
24 paź 19:35
Patka;): 2. √5 = 2,23 ( w przyblizeniue)
√30=5,47 ( w przyblizeniu)
te liczby to 3,4,5.
24 paź 19:36
Patka;): zad.3
c, d, a,b
24 paź 19:36
Patka;): zad. 4
4√2+3√2+3√2−9√2= √2
24 paź 19:38
Patka;): zad. 5
3000 razy
24 paź 19:39
Patka;): zad.7
2*(12)14
24 paź 19:44
Patka;): zadanie6 napisz jeszcze raz bo nie wiadomo co tam jest do czego

Pozdrawiam
24 paź 19:45