matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Kaja:
Długość prostokąta o polu równym 28 jest dwa razy większa od szerokości.Ile wynosi obwód tego prostokąta.
24 paź 19:06
dero2005:
a*b = 28 2b*b = 28 2b
2
= 28 → b = −−−? a = −−−−? O = 2(a + b) = −−−?
24 paź 20:26