prawdopodobienstwo
pawlik : w pojemniku znajduja sie 4 kule biale i 3 czarne, losujemy kolejno bez zwrotu 2 kule.
Oblicz
prawdopodobienstwo wylosowania 2 kul bialych
12 mar 22:36
Eta:
Pawlik? ile jeszcze podobnych zadanek będziesz pisał?
Policz sam na podstawie poprzednich1
Dasz radę , to prościutkie zadanko!
kombinacje



!
Powodzenia ! Napisz jak obliczasz to sprawdzimy ! OK?
12 mar 22:47
Basia: sorry Eto, wariacje bez powtórzeń (kolejno bez zwracania), chociaż wynik jest taki sam
12 mar 22:53
pawlik : no zajebista pomoc szkoda , że jeszcze jakiejś Frojdowskiej myśli mi nie wpiszecie
12 mar 23:03
Zbyszek: 4/7*3/6=POLICZ
12 mar 23:07
kamiś: A=V24=4!/2!=3*4=12
omega=V29=9!/7!=8*9=72
P(A)=12/72=1/6
12 mar 23:09
Zbyszek: LOL
12 mar 23:10
kamiś: sorki omega będzie=V27=7!/5!=42
12 mar 23:10
kamiś: P(A)=12/42=2/7
12 mar 23:11
Zbyszek:
12 mar 23:11