.
suchy: Dane są punkty A=(−4,3) i B=(2,3). Na prostej o równaniu y=4 można znaleść taki punkt C, aby
pole trójkata ABC bylo;
A) mniejsze od 3 B) mniejsze od 6 C) wieksze od 3 D) wieksze od 6
Poproszę o rozwiazanie, z góry dziekuje.
24 paź 16:58
+: B
a dokładnie równe 3 (tylko 3)
24 paź 18:51
suchy: a można prosić o jakies rozwiązanie?
24 paź 21:13
+:
Zrób rysunek ... zobaczysz wszystko −
24 paź 21:49
+:

Prosta przechodząca przez punkty A i B ... to prosta ...

?
Dla dowolnego położenia punktu C na prostej y=4 wysokość powstałego trójkąta
będzie równa 1
24 paź 22:00