matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
lenka93:
oblicz x: (
375
100
)
x
=
8
3
24 paź 16:33
lenka93:
pomyłka, tam jest
375
1000
24 paź 16:38
Vizer:
3*125
8
(
)
x
=
8*125
3
3
3
(
)
x
=(
)
−1
8
8
x=−1
24 paź 16:43