matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z trygonometrii
Proszę o pomoc:
zad.1. Do rysunku Oblicz długości boków oraz miary kątów figury
24 paź 16:20
Matoł:
poprawiony rysunek
24 paź 16:52
michal:
4 lut 20:04
xyz:
b
2
= 3
2
+ (3+
√
3
)
2
= 21 + 6
√
3
b = ...
x
3
=
(Δ
podobne(kkk)
)
3
3+
√
3
9
9−3
√
3
x =
=
3+
√
3
2
x
tg α =
= ... −−> α = ... (oraz sinα = ...)
3
z tw. sinusow (albo cosinusow mozna tez)
3
2
√
3
=
sinβ
sinα
sin β = ...
4 lut 20:29
a@b:
a=2
√
3
=====
b
2
=3
2
+(3+
√
3
)
2
b
2
=21+6
√
3
b=
√
21+6
√
3
=========
4 lut 20:37