matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc wzór ,okreslic dziedzine i fuunkcje bym prosił:)
alo:
f(x)=2x−3/x−1
24 paź 16:04
M:
7 mar 12:38
Jolanta:
2x−3
f(x)=
. D=R\{1}
x−1
2*(x−1)−1
2(x−1)
1
−1
f(x)=
=
−
=
+2
x−1
x−1
x−1
x−1
−1
Funkcje g(x)=
przesunięto o wektor [−1,2]. (Czyli o 1 jednostkę w prawo i 2 w górę
x
7 mar 14:26