trygonometria zbiór wartosci funkcji
ala: czy ma ktos pomysł jak zrobic to zadanie?

wyznacz zbiór wartości funkcji :
a) y =−sin
2x+4sinx+12
b) y=tgx+ctgx
c) y=cosx+cos(x/2)
24 paź 15:54
Piter: co do p[odpunkitu a zrob podstawienie sinx=t i bedzie funkcja y= − t kwadrat +4t+12 okreslona w
zbiorze <−1;1> , tzn t ma nalezec do tego przedzialu. nastepnie wyznacz najwieksza i
najmniejsza wrtosc trej funkcjiw tym przedziale
24 paź 16:20
ala: dzięki

dobrze mi wychodzi juz choc mam jeszcze problem z cos
22x−cos2x−2 ?
24 paź 20:27