rach prawdopodobienstwa
monika: 3. W pojemniku są 3 białe i 11 czarnych kul. Losujemy kule po jednej bez zwracania.
a) na ile sposobów można wylosować 3 kule?
b) na ile sposobów można wylosować 5 kul, tak aby wśród nich były 2 białe i 3 czarne?
24 paź 15:24
Bogdan:
| | | | 14*13*12 | |
a) | = |
| = ... |
| | | 1*2*3 | |
| | | | | | 11*10*9 | |
b) | * | = 3* |
| = ... |
| | | | 1*2*3 | |
24 paź 15:28
krystek: Bogdan zapędziłeś się tylko ile sposobów a nie prawdopodobieństwo
24 paź 15:33
krystek: Przepraszam,to ja mam mgłę na oczach
24 paź 15:34
monika: czyli jak ma byc?
24 paź 15:35
Bogdan:
Tak, jak podałem
24 paź 15:44