krótki opis zadania
Boguśka: zad.1
Narysuj wykres funkcji y=2x−3.Oblicz miejsce 0 i zbadaj monotoniczność.Dla jakich argumentów
funkcja przyjmuje wartości dodatnie,a dla jakich ujemne.
zad.2
Narysuj wykres funkcji f określonej wzorem
f x = 2x+4 ,x ∠mniejsze od 0
f x =4 ,0≤ x∠mniejsze od 4
f x = −4x+20 ,x≥ 4
24 paź 11:26
24 paź 11:28
Boguśka: z góry bardzo dziękuje za pomoc
24 paź 11:29
Boguśka: bardziej zależy mi na drugim,pierwsze zrobiłam sama chciałam sprawdzić czy jest dobrze
24 paź 11:34
sushi_ gg6397228:
to sa trzy kawalki funkcji (rosnaca, stala, malejaca)
zapisz swoje obliczenia to sie sprawdzi
24 paź 11:39
Boguśka: dziękuje
24 paź 11:44
sushi_ gg6397228:
24 paź 11:44