Oblicz
Ania: Mam do obliczenia taki logarytm... Czy ktoś pomoże?
3log11
24 paź 11:08
sushi_ gg6397228:
czegos brakuje w tym logarytmie
24 paź 11:09
Ania: I jeszcze taki:
−log
1319+log
1927
Z góry dziękuję każdemu za pomoc
24 paź 11:10
Ania: Tak mam napisane
24 paź 11:11
sushi_ gg6397228:
log1 1 −−−> nie moze byc, bo podstawa ma byc rozna od 1
24 paź 11:14
Ania: A ten drugi przykład?
24 paź 11:15
sushi_ gg6397228:
ad 2. zamien wszedzie na taka sama podstawe np 3
24 paź 11:16
sushi_ gg6397228:
lub
log(1/3) 1/9= x <==> (1/3)x= (1/9) −−−>x= ...
to samo z drugim
24 paź 11:18
Ania: A m.ógłbyś napisać jak to bedzie wyglądać?
24 paź 11:19
Ania: aha dzięki
24 paź 11:19
sushi_ gg6397228:
wiec co do 1. to zobacz czy przyklad jest dobrze przepsiamy, bo moze podstawa log byla 81
24 paź 11:21
Ania: Dobrze bede musiała to sprawdzić

Dzięki
24 paź 11:22
24 paź 11:24
sushi_ gg6397228:
| | 3 | |
zgadza sie, teraz tylko podstawic do wzoru "−2− |
| =..." |
| | 2 | |
24 paź 11:26