co z tym zrobic
nuna: Na bokach AC i BC trójkata ABC zaznaczono odpowiednio punkty E i D tak, ze
| |EC| | | |DC| | |
| = |
| = 2. Wyznaczyc stosunek pola trójkata ABC do pola trójkata ABF, |
| |AE| | | |BD| | |
gdzie
F jest punktem przeciecia odcinków AD i BE.
24 paź 10:35
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek, zaznacz dane punkty
24 paź 10:37
nuna:
24 paź 10:50
sushi_ gg6397228:
tylko E i D sa w polowie odcinkow , a tresc zadania byla inna |EC|= 2*|EA| oraz nie podali ze
to ma byc trojkat prostokatny
do poprawy
24 paź 10:53
nuna: jak bym wiedziala jak to narysowac to by nie bylo problemu
24 paź 13:28
sushi_ gg6397228:
podziel odcinek AC, BC na 3 czesci i zaznacz punkt D, E liczac jedne odcinek od wierzcholka C
24 paź 13:36