Obliczyć
Łuki: Witam.
Mam problem. Nie wiem jak zrobić te równania:
Bardzo proszę o pomoc
Obliczyć:
a) sin2x oraz sin4x−cos4x gdy, sinx+cosx=a
b) cosx2 gdy cosx=−23 i x∊ <π,2π>
c) tgx2 gdy sinx=23 i x∊ (0, π2>
d) tgx gdy 3sinx=2(1−cosx)
e)cos( α+π4 ) gdy sinα=12 i α∊(π2 , π)
Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc
23 paź 21:51
Łuki: Pomoże ktoś? Bardzo proszę o pomoc. Nie wiem jak to ruszyć...
23 paź 22:18
Święty: Zgaduję, że masz to na jutro zrobić?
23 paź 22:19
szymek: SZYBKO SIĘ ZABRAŁEŚ ZA ODBRABIANIE LEKCJI
23 paź 22:22
Łuki: Nie na jutro, mam to zrobić na wtorek.
23 paź 22:26
szymek: hejtuj dalej
23 paź 22:29
Łuki: Cóż, nie będę się tłumaczyć, skoro nie wierzysz. Mam to po prostu na wtorek, a jutro mnie nie
ma cały dzień w domu. W dodatku nie wiem jak to ugryźć. I proponuję nauczyć się definicji
"hejtowanie"
23 paź 22:33