okrąg promień
pięta achillesowa ;-)): promień okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny ma długość 1. h=3 r duże=2.
oblicz
c) długość promienia okręgu wpisanego
d) długość promienia okręgu opisanego na trójkącie prostokątnym o przekątnych 8 i 15

23 paź 21:21
A: Jak to obliczyć
24 paź 07:45
A:
24 paź 07:45
krystek: Popisałeś bzdury d).Przeczytaj −od kiedy Δ ma przekątne?
c) ?
24 paź 08:39
agata: d)Chodziło Ci o przeciwprostokątne?
Wtedy a=8, b=15 c=?
Z Pitagorasa
c
2=a
2+b
2
c
2=64+225
24 paź 09:15