Zbiór wartości funkcji
sebastian baunstuś: Liczby x1x2 są różnymi pierwiastkami trójmianu y=mx2 − 2mx + 4. Naszkicuj wykres funkcji
f(m)=x1x2 i podaj jej zbiór wartości
23 paź 21:15
Tadeusz: x
1*x
2=
ca
| | 4 | |
f(m)= |
| ... wykres pewnie znasz −  |
| | m | |
23 paź 21:28
23 paź 21:29
sebastian baunstuś: wielkie dzięki

szczerze mówiąc tak to właśnie rozwiązałem, ale miałem obawy, że trzeba coś
więcej pokombinować z tym trójmianem, liczyć deltę itd... Bo robię to zadanie z arkuszy do
matury i ono jest za 6punktów więc wydawało mi się za łatwe

pozdrawiam
23 paź 22:08
Święty: Dziedzina!
m≠0
Δ>0
23 paź 22:21