ddd
ehhh: 1.) Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których dziedziną funkcji f(x)=
log(mx
2+4mx+m+3) jest zbiór wszystkich liczb rzeczywistych..
Prosiłbym o pomoc
23 paź 20:47
konrad: Δ>0 o a>0
23 paź 20:50
konrad: *i
23 paź 20:50
agata: mx2+4mx+m+3>0 z definicji logarytmu.
m>0 i Δ<0 Ramiona paraboli do góry i nie ma miejsc zerowych.
23 paź 20:51
ehhh: To probuje

ponownie
23 paź 20:53
ehhh: To probuje

ponownie
23 paź 20:55
ehhh: Wyszło mi m=0 v m=1 lecz w ksiązce jest tak że <0;1) i nie wiem jakim cudem domknięty:(
23 paź 20:56
konrad: I znowu tą samą głupotę napisałem Oczywiście Δ<0.
23 paź 20:57
konrad: Przecież jest to nierówność więc musi przedział.
23 paź 20:58
agata: Dla m=0 otrzymujemy 3>0
23 paź 21:01
ehhh: Ok dzieki za pomoc
23 paź 21:05