matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdż następujące tożsamości
maja:
sinx+cosx
a) 1+ctg x=
sin x
b)cos
2
x− sin
2
x=1−2sin
2
x c)(1+ cos x)*(1−cos x)=sin
2
x
1
d)(tg x + ctg x)
2
=
sin
2
x * cos
2
x
23 paź 19:56