matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niewymierność
Natka:
Jak rozwiązać zadanie: 2*16
−1,5
*32
−1,2
Proszę o stopniowe rozwiązanie
23 paź 19:16
dero2005:
2*16
−1,5
*32
−1,2
= 2
1
*(2
4
)
−
3
2
*(2
5
)
−
6
5
= 2
1
*2
−6
*2
−6
= = 2
(1−6−6)
= 2
−11
23 paź 19:33