Logarytmy
Paula: Proszę o pomoc

Log3−log300
Log
4 12 − log
4 24
23 paź 18:25
Mehow: | | 12 | | 1 | |
log4 12 − log4 24 = log4 |
| = log4 |
| =−0,5 |
| | 24 | | 2 | |
23 paź 18:33
Mehow: | | 3 | | 1 | |
log3−log300=log |
| = Log |
| = −2 |
| | 300 | | 100 | |
23 paź 18:35
Mehow: | | B | |
ogólnie korzystasz z wzoru loga B − loga C = loga |
| |
| | C | |
23 paź 18:36
Paula: Dzięki
23 paź 18:38
ania: a) log 4 +log 25
b) 36log2=
6
8 lis 19:57
Karolina: znalezc czas przelotu samolotu miedzy 2 punktami oddalonymi o 500 km jezeli szybkosc samolotu
wzgledem powietrza wynosi 100 m/s a szybkosc przeciwnego wiatru skierowanego pod katem 30
stopni wzgledem kierunku ruchu samolotu v2=30m/s. bitte bitte bitte !
8 lis 20:02