matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Siła tarcia
piotrek:
Witam mam zadanie z fizyki bardzo licze na wasza pomoc
1)Adam jecgał na deskorolce z prędkoscią v=36
km
h
i zatrzymał sie po przebyciu drogi s=20m. Oblicz wspołczynnik tarcia deskorolki o podłoge.
23 paź 18:22
piotrek:
up
23 paź 18:56
piotrek:
up
23 paź 20:41
Święty:
Ek=W
T
mV
2
=T*s T=μ*F
N
⇔ T=mgμ
2
V
2
=gμs
V
2
μ=
gs
m
Pamietaj o przeliczeniu na
!
s
23 paź 22:28