matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
maja:
to rysunek do zadania
23 paź 18:05
Ms Jinx:
ile wynosi x, y, z? masz odpowiedzi?
23 paź 19:04
Mehow:
a jakie jest zadanie?
z
4
=
2
3
8
z=
3
8
16
64
8
y z pitagorasa: y
2
=(2
2
)*(
)
2
y
2
=4*
y
2
=
=> y=
3
9
9
3
x+y
y
=
3
2
8
x+
3
8
3
=
3
2
8
8
x+
=
3
2
8
8
x=
−
3
2
4
x=−
3
23 paź 19:25
maja:
dzięki śliczne
23 paź 19:30