matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie rozwiązywac!
Pepsi2092:
tgα=
h
2r
4
3
=
h
2r
|| * 2r*3 8r=3h || \8 r=
3
8
h 2r=
3
4
h i teraz z piatagorasa: (2r)
2
+h
2
=1600
9
16
h
2
+h
2
=1600
25
25
16
h
2
=1600 || \
16
h
2
=1024 h=32 No i liczysz promienia i potem pole powierzchni całkowitej
23 paź 17:56