matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielkości odwrotnie proporcjonalne
RM:
Wielkościami odwrotnie proporcjonalnymi są wielkości a i b (a≠0 b≠0) określone zależnością
a
b
A.
=
4
5
4
b
B.
=
a
5
4
5
C.
=
a
b
4
b
D.
=
5
a
23 paź 17:52