Usun niewymiernosc z mianownika
Goska3124: ZAD ( powino byc pod kreska niewiem jak ją zrobic) Usun niewymiernosc z mianownika
4
3−pierwiastek z 3=
−2
pierwiastek z 7 − pierwiastek z 5=
2pierwiastek z 3
1−piewrwiastek z 3
23 paź 17:22
23 paź 17:24
goska: pomocy
24 paź 08:03
krystek: | 4 | |
| =..? mnożysz licznik i mianownik przez 3+√3 |
| 3−√3 | |
ma zastosowanie wzór: a
2−b
2=(a+b)(a−b)
24 paź 08:35
goska: a mugłbys mi cos wiecej pomoc potrzebne mi to na zaliczenie
24 paź 08:42
krystek: mógłbyś!
| 4*(3+√3) | | 12+4√3 | |
| = |
| =... |
| 32−{√3}2 | | 9−3 | |
24 paź 09:04