jak to się liczy proszę o pomoc
Monia: jeśli 4m=5k oraz 6n=7k to stosunek m:k wynosi .... ....., a stosunek n:k wynosi .....,
natomiast stosunek m:n wynosi ......
23 paź 17:18
zed: 4m=5k /:4
analogicznie w drugim przypadku
23 paź 17:22
23 paź 17:23
Vizer: No tak chochliki!
23 paź 17:27
Monia: Dziękuję
23 paź 17:30
Monia: dlaczego m/k=5/4 a nie 4/5 od czego to zależy ?
23 paź 17:33
Monia: dobrze już wiem dziękuję jeszcze raz
23 paź 17:34
Vizer: Jak od czego, od przekształceń jakie się wykonuje. Przekształcenia takie wykonał zed.
23 paź 17:35