proszę o pomoc
ola: Rozwiąż rownaia wielomianowe
1)3x3−4x2−18x+24=0
2)6x2+x=0
3)8x2−8=0
4)11x2=0
23 paź 17:18
ola: proszę pomóżcie !
23 paź 17:24
ICSP: a) grupowanie 1z 2 oraz 3 z 4
b) wyciągnij x przed nawias
c) podziel przez 8 i ze wzoru a2 − b2
d) podziel przez 11
23 paź 17:25
krystek: x2(3x−4)−6(3x−4)=...
2)x przed nawias
3)8 przed nawias
4)podziel przez 11 i masz x2=0 kiedy..?
23 paź 17:26
ola: zabardzo to nic mi to nie daje
23 paź 17:31
krystek: Wysil się trochę i zrób samodzielnie jeden przykład sprawdzę .
23 paź 17:37