matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Wojtek:
Liczby zespolone wykaż że: z * ź = |z|
2
ź− z sprzężone
23 paź 17:15
ICSP:
(x−yi)(x+yi) = x
2
− (yi)
2
= x
2
−(−y
2
) = x
2
+ y
2
= |z|
2
c.n.u.
23 paź 17:23