witam potrzebuje pomocy w zadaniach trzech
ZAD. 1
Dziecko bawiac sie kalkulatorem wystukalo liczbe x nastepnie 3 razy nicisnelo pierwiastek i
otrzymano liczbe 3 . Jaka liczbe dziecko wystukało?
ZAD 2
2m=pierwistek z 5−3=
n=1+2pierwiastek z 5=
OBLICZ
m+n , m−n , m razy n , m /n : n/m to ostanie jest pod kreska nie wiem jak ja zrobic
ZAD 3( tez pod kreska niewiem jak ja zrobic) Usun niewymiernosc z mianownika
4
3−pierwiastek z 3=
−2
pierwiastek z 7 − pierwiastek z 5=
2pierwiastek z 3
1−piewrwiastek z 3
| 4 | ||
zad 3. | ![]() | |
| 1−√3 |
| 4 | 1+√3 | 4(1+√3) | 4+4√3 | ||||
* | = | = | |||||
| 1−√3 | 1+√3 | 1−3 | −2 |
ale usunąć usunąłem