wyznacz takie wartosci parametru m i k aby zbiorem rozwiazan nierownosci byl <-2
=ala: wyznacz takie wartosci parametru m i k aby zbiorem rozwiazan nierownosci byl <−2 3>
15:19:21
−2xkwadrat+ (m−1)x+k>badz rowne 0
23 paź 15:24
=ala: dla jakich wartosci parametru m najmniejsza wartosc funkcji( 3m−5)xkwadrat−(2m−1)x+0,25(3m−5)
jest liczba dodatnia
spr czy uklad rownan 2−y=−x xy=xkwadrat+2x
i
x−y=−2 x kwadrat+ ykwadrat−2=0
maja wspolne rozw
23 paź 15:29
=ala: zbadaj ilosc pierwiastkow rownania x|x+1|−x=m+1 w zaleznosci od parametru m sporzadz wykres
funkcji g(m)=k gdzie k oznacza liczbe pierwiastkow tego równania
23 paź 15:31
Godzio:
1.
−2x2 + (m − 1)x + k > 0
x ∊ <−2,3> ⇒ x1 = −2, x2 = 3
Postać iloczynowa:
f(x) = −2(x + 2)(x − 3) = −2(x2 − x − 6) = −2x2 + 2x + 12, teraz odczytaj te parametry
23 paź 15:31
Godzio:
| | 1 | |
f(x) = (3m − 5)x2 − (2m − 1)x + |
| (3m − 5) |
| | 4 | |
| | 5 | |
m > |
| (żeby istniała wartość najmniejsza) |
| | 3 | |
| | −Δ | |
q = |
| > 0 −− oblicz to |
| | 4a | |
23 paź 15:34
maciej: FUNKVJA KWADRATOWAF(X)=3+BX+C MA DWA MIEJSCA ZEROWE X1=−2,X2=1.WYZNcz wspolczynniki b i
c,oblicz dla jakiego argumentu funkcja osiagnie wartosc (−6)
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
11 gru 23:58