Obwód prostokąta jest równy 60 cm. Dwusieczna jednego z kątów dzieli prostokąt n
Maaatt: Obwód prostokąta jest równy 60 cm. Dwusieczna jednego z kątów dzieli prostokąt na dwie figury,
których długości obwodów różnią się o 16 cm. Oblicz pole prostokąta.
23 paź 15:11
Eta:

a, b >0
2a+2b=60 =>
a+b=30
a−b+a+b −2b= 16 => 2a−2b=16 to
a−b=8
rozwiąż układ: a+b=30
a−b= 8
P= a*b=....
23 paź 15:39
patryk: jaki jest wynik?
26 sie 13:48
ZK: Bez jaj. Rozwiaz ten uklad ktory podala Eta
a+b=30
a−b=8 wyznacz ztego a i b
26 sie 14:00