Funkcje
Hiromi_Ise: Samochód jadący autostradą spala 5,6 litra paliwa na 100 km. Napisz wzór funkcji s określającej
przebytą drogę (w kilometrach) w zależności od zużytego paliwa p (w litrach).
125
W odpowiedziach jest napisane, że s(p) =
p , jednak nie mam pojęcia skąd to się
7
wzięło, ktoś pomoże?
23 paź 14:25
Hiromi_Ise: up
23 paź 14:32
Hiromi_Ise: up
23 paź 15:06
dero2005:
samochód spala 5,6 l/ 100 km czyli na 1 litrze przejedzie
1
100
1000
125
=
=
=
km/litr
5,6100
5,6
56
7
stąd droga zależna od ilości spalonego paliwa wynosi