helping
miksero: Na ile sposobów można dokonać podziału grupy 8−ososbowej na dwie grupy:3−osobowa i 5−osobowa?
23 paź 13:56
baaa: no rozwiąż to ktoś bo też jestem ciekaw
23 paź 14:12
baaa: hmm?
23 paź 14:19
Vizer: Według mnie to tyle:
23 paź 14:21
Eta:
| | | | | | | |
* | = | * | =...........  |
| | | | |
23 paź 14:27
miksero: ale które jest prawidłowe? etaa
23 paź 16:03
Eta:
obydwa
23 paź 16:03
miksero: nie rozumie. to jest 8/3 ? czy 8 po 3?
23 paź 16:07
miksero: nie rozumiem*
23 paź 16:07
miksero: obydwa w sensie, ze najpier musze wyliczyć to pierwsze i następnie to drugie? czy chodiz o to,
ze moze byc i tak i tak?
23 paź 16:08
miksero: i dzięki
23 paź 16:08
miksero: eta, pomóż :b
23 paź 16:12
kamil: 
?
23 paź 16:42
kamil: ktoś to wyjaśni? vizer czy eta zrobil dobrze?
23 paź 16:43
Vizer: Oboje zrobiliśmy dobrze, bo
23 paź 16:44
agata: Eta ma rację ,bo można najpierw z 8 wybrać sobie grupę trzyosobową, a później z pozostałych 5
wybieramy 5osób, Lub z 8 wybrać 5, a z pozostałych 3 wybrać 3.
3nad3=1 i 5nad 5=1 , 8nad3=8nad5.
23 paź 16:49