matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności z wartością bezwzględną
Jagoda:
Czy mógłby ktoś rozwiązać te równania i nierówności, byłabym bardzo wdzięczna
a) 5 − 2 |x+1| = 3 b) 3 |x| = |x| + 3
|x+2|
c)
= |x+2| − 7
2
d) −2 |3x − 1| ≤ 6
23 paź 13:24