matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o sprawdzenie
Monia:
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A wiedziac że
P(A)
=2
P(A')
P(A')=1 − P(A)
P(A)
=2
1 − P(A)
2=P(A) + 2P(A)
2
P(A)=
3
23 paź 12:08
Monia:
23 paź 12:08