matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy
student:
6x−1
jak to narysowac
y=
prosze o przekształcenia
3+2x
23 paź 11:45
krystek:
3(2x+3)−10
Podziel licznik przea mianownik luby=
2x+3
23 paź 12:17
agata:
−10
−5
Z tego jeszcze się nie rysuje
+3=
+3.
2x+3
x+1,5
A dalej to już dzisiaj tłumaczyłam w innym zadaniu.
23 paź 13:24