prawdopodobieństwo
Monia: Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A wiedziac że:
23 paź 11:43
Monia: mi wyszło coś takiego:
P(A)=1 − P(A prim)
P(A prim)=1 − P(A)
więc:
2 − 2P(A)=P(A)
2=P(A) + 2P(A)
23 paź 11:49
Vizer: Tam masz P(B) a nie P(A'), chyba, że coś źle przepisałaś.
23 paź 11:54
Monia: dobrze przepisałam.. tyle ze P(A')=P(B)
23 paź 11:54
Monia: na poczatku źle napisałam..ale to chyba bez rożnicy skoro P(A')=P(B)
23 paź 11:55
Monia: a dobrze obliczylam?
23 paź 11:55
Vizer: No wiesz informacja, że P(B)=P(A')
23 paź 12:08
Vizer: Wynik jest dobry przy tym założeniu.
23 paź 12:15
Monia: ok dzięki, mozesz mi jeszcze jedno zadanie sprawdzic?
23 paź 12:15
Vizer: Wrzuć to zobaczymy.
23 paź 12:45