matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę niech mi ktoś pomoże.
Nikita :
Liczby x1 i x2 są pierwiastkami równania
1
(m+1)x
2
+ (m+1)x +
m
2
= 0
2
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x) = x1 * x2
23 paź 11:09
krystek:
c
x
1
*x
2
=−
a
c
stąd f(x)=−
zał a≠0
a
23 paź 11:12
Nikita :
to dziedzina to sa wszystkie liczby rzeczywiste bez 1
23 paź 11:57
krystek:
bez −1
23 paź 12:51
Eta:
Parametr m musi spełniać układ warunków: 1
o
a≠0 2
o
Δ≥0
c
m
2
3
o
f(m)=
=
a
2(m+1)
23 paź 12:56