matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
;):
2
6
5
1
2
13
1
2
Oblicz NWW(aib) i NWD (a,b), jesli a=
, b={13
4
5
7
2
3
}{13
2
5
4
}
5
1
1
13
1
1
23 paź 10:56
M:
7 mar 19:33
Mei Lin:
2
6
*65
12
a=
=2
6
*65=2
6
*5*13
65
11
13
4
*5
7
*2
3
b=
= 13
2
*5
3
*2
3
13
2
*5
4
7 mar 20:12
wredulus_pospolitus:
ale ... po co wymnożone 5*13 ? Skracać od razu.
7 mar 20:16
Mei Lin:
A tak jakoś wyszło
W sunie to wymnożyłem to pierwsze ale potem sie skapnąłem ze to juz rozłożone ładnie na czynniki
7 mar 20:18