liczba calkowita nie jest liczba
;): Liczba calkowita nie jest liczba :
a) 6423
b)6456
c)64−13
d)640
23 paź 10:21
paula: 642/5
25 sty 20:32
Kaja: odp. c .
25 sty 20:34
Buc Kipic: a= 16
b= 1/32
c= 1/4
d= 1
wiec b i c nie sa liczbami calkowitymi
25 sty 20:38
Buc Kipic: a sry
b = 32
wiec odpowiedz c nie jest calkowita
25 sty 20:40
Kaja: w b) to wychodzi 32, więc jest całkowita
25 sty 20:40
Mila:
a) 64
2/3=(2
6)
2/3=2
4∊C
b)64
5/6=(2
6)
5/6==2
5∊C
| | 1 | |
c)64−1/3= (26)−1/3=2−2=( |
| )2∉C |
| | 2 | |
d) 1∊C
25 sty 20:51