matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba jest rowna
;):
Jesli x= 3 −2
√
5
i y = 5+4
√
5
to liczba x−y jest rowna
23 paź 10:14
M:
7 mar 19:33
Mei Lin:
x=3−2
√
5
y=5+4
√
5
x−y=3−2
√
5
−(5+4
√
5
)=3−2
√
5
−5−4
√
5
=−2−6
√
5
=−2(1−3
√
5
)
7 mar 19:48